(82) 491 075

7:00 - 17:30

7585 Háromfa, Kossuth Lajos u. 243.

Hagyományaink – hagyományossá vált rendezvényeink

Gyerekekkel, szülőkkel

Vidám bál

A tanulók számára november elején kerül megrendezésre. A bál jellege minden évben más és más. Gyerekeink számára a változó jelleg lehetővé teszi kreativitásuk, fantáziájuk fejlesztését. A bál volt már pizsamás, leveles, masnis is. Minden évben megjutalmazzuk a három legkreatívabban öltözött tanulónkat.

Idősek napja

Bakházán és Háromfán élő idős emberek köszöntésére iskolánk tanulói készítik és adják elő rövid, szórakoztató műsorukat

Projekthét-projektnap

Az Integrációs Pedagógiai Rendszerhez kapcsolódva rendeztük és szerveztük meg először. Fő célunk, hogy tanulóinknak lehetőséget biztosítsunk, hogy más módszereket is megismerhessenek, és ezáltal segítséget adjunk önálló tanulási képességük kialakításához. Az elmúlt tanévben a hét témája a Honfoglalás volt, melynek keretében a 3.-8. osztályosok Székesfehérváron egy múzeumpedagógiai foglakozáson vettek részt. Az idei tanévben témánk a Balaton lesz.
Projektnapot az óvodásokkal közösen tartottuk, melyen csoportokban dolgozva az ovisokkal is megismertettük ezt az új munkamódszert. Szívesen és lelkesen segítették csoportjuk munkáját az óvodások, akik nemsokára iskolások lesznek.

Mikulás

Minden osztályban a gyerekek csomagot készítenek egymásnak, és annak adják át, akinek a nevét előzetesen kihúzták. Délután az alsó és felső tagozatosok számára külön-külön helyszínnel és feladatokkal vetélkedőt szervezünk. A vetélkedőn vegyes csapatokban dolgoznak tanulóink, és az érdekes feladatok megoldása után értékeljük, jutalmazzuk a csapatok munkáját

Karácsony

Az alsó tagozatos diákok tanítóink irányításával és az énekkar közreműködésével készítik el azt a műsort, melyet a tanulók szülei és a község lakossága szívesen tekint meg Háromfán és Bakházán egyaránt.

Meseíró verseny

Tanulóink osztályok közti vegyes csapatokat alakítanak maguk között. Előre megbeszélik a témát, amiről a mese készülni fog. A csapatban levő "kicsik" rajzolnak, a nagyobbak írják a mesét. Az elkészült alkotásokat három tagból álló zsűri értékeli.

Szövegértő verseny

A versenyre önállóan jelentkező tanulók a kifüggesztett listából kiválasztják azt a művet, melyet szeretnének elolvasni. Az olvasás után kitöltenek egy feladatlapot, mely az elolvasott alkotáshoz készült. A kitöltött feladatlapokat értékeljük, és a legjobbakat könyvjutalomba részesítjük.

Szülők-nevelők bálja

Minden év januárjában kerül megrendezésre. Célunk, hogy egy közös szórakozás segítségével jobban megérthessük egymást, könnyebbé tehessük problémáink megoldását.

Farsang

A rendezvény az egyéni jelmezesek felvonulásával kezdődik. Ezt követi az osztályok rövid produkciója, amit zenei kísérettel adnak elő. Az osztályok és az egyéni jelmezek értékelését a zsűri végzi. A zsűritagok felnőttek, akik figyelemmel kísérik a tanulóink munkáját, illetve azokat adományaikkal támogatják.

Műsoros est

A tavaszi szünetet megelőzően az osztályok színvonalas műsort adnak elő az iskola és a falu érdeklődő közönsége számára. Az est bevételét tanulóink kirándulásainak támogatására fordítjuk.

Anyák napja

Az alsó tagozatos tanulók tanítóik irányításával és az énekkar közreműködésével külön köszöntik az anyukákat és a nagymamákat Háromfán és Bakházán.

 

 

Családi sportnap

E programunk mindig május valamelyik szombatján kerül megrendezésre. Célunk, hogy a szülők, nevelők és gyerekek együtt tölthessék el szabad- idejüket. A nap közös reggeli tornával kezdődik, majd játékos vetélkedőkkel folytatódik, amelyekben részt vehetnek a jelentkezők. A diákok foci- és kézilabda-mérkőzéseken mérhetik össze erejüket szüleikkel, tanáraikkal.

Gyerekhét

A tanév utolsó hetében kerül megrendezésre.

Programjai a következők:

  • Tanulmányi és osztálykirándulások,
  • Kerékpáros túra a barcsi strandra, amelyen érdeklődő szülők is részt vehettek,
  • Rendőrségi nap, melynek keretében megtekinthetnek tanulóink egy kutyás be­mu­ta­tót, és részt vehetnek egy drogprevenciós előadáson is.

Balatonboglár

Évente 5 napot töltünk gyerekeinkkel Balatonbogláron. A Balaton megismerése mellett fontos célunk a környék feltérképezése, kirándulások, közös játék, kötetlenebb beszélgetés a társakkal, pedagógusokkal.

 

 

Dolgozókkal

Nőnap

Nőnap alkalmából férfi munkatársaink vacsorával kedveskednek női munkatársaiknak. Egy hangulatos estét töltünk el közösen beszélgetéssel.