(82) 491 075

7:00 - 17:30

7585 Háromfa, Kossuth Lajos u. 243.

2012. szeptember 2. – Évnyitó

 2012. szeptember 2-án újra kinyílt az iskola kapuja, hogy megkezdjük a 2012/2013-as tanévet.

...és újra beköszöntött az ősz...

Szeptember 14-én a "Háromfáért Egyesület" tagjaival közös kerékpártúrán vettünk részt, melynek úti célja a Duna-Dráva Nemzeti Park Erzsébet szigete volt. Itt a védett terület természetvédelmi őre kalauzolt minket. Segítségével többek közt megismertük a védett, két méteresre is megnövő magasszárú kocsord nevű növényt. Láttunk hattyúkat, szürke gémeket, kócsagokat, vadkacsákat is.

A tanárok is tanulnak...

Október 5-6-án és 26-27-én 'Az IKT eszközök használata a nevelő-oktató munkában' című, 30 órás, a TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0410 jelű, "Referencia – intézményi szerepre való felkészülés a háromfai iskolában" című nevelőtestületi képzésen gyarapítottuk tudásunkat.

Idősek napja

November 10-én rendezte meg Háromfa Község Önkormányzata az Idősek napját, melyen tanulóink versekkel köszöntötték a szépkorúakat.

Sport Poha-Rak Világnap, november 15.

Játszottunk és játszottunk és játszottunk...

Nyílt tanítási nap

Nyílt tanítási napunkon a tanulókkal és a szülőkkel együtt dolgoztunk.

Környezetvédelmi projekthét

2012. november 19-23. között Környezetvédelmi projekthét keretében 'tanultuk megóvni' környezetünket. A tanulókkal, pedagógusokkal, szülőkkel, és az érdeklődőkkel közösen csodálkoztunk rá közvetlen természeti környezetünk szépségére, ébredtünk rá megóvásuk fontosságára. A projekthetet a falu területén szemétgyűjtéssel indítottuk. A természetbeni megfigyeléssel és internetes kutatómunkával mélyebben megismertük a közvetlen környezetünkben található növényeket, melyekről tablót állítottunk össze. A négy csoportban folyó munka során készítettünk még hulladékokból szélforgót, szemétmanót, palackmalacot és terveztünk szelektív hulladékgyűjtő tartályokat. A projekthetet környezetvédelmi totóval, kiállítással és a diákok prezentációjával zártuk. (A négylevelű lóhere reméljük, hogy szerencsét hoz...)

Mikulás

Mikulásdélutánunkat 2012. december 7-én tartottuk. Délelőtt az osztálytermekbe látogatott a Mikulás. Krampuszai segítségével minden gyermeknek ajándékcsomagot osztott. Délután az iskola valamennyi tanulója kooperatív csoportmunkában játékosan dolgozta fel a témakörhöz kapcsolódó tudnivalókat. A napot Mikulás – bál zárta, ahol a tánc mellett sok vidám játék is helyet kapott.

Karácsony

2012. december 15-én karácsonyi projektnap keretében készültünk a közelgő ünnepre. A délelőtt folyamán csoportmunkában a háromfai Ezüst Évek Nyugdíjasklub tagjainak segítségével apró díszeket és ajándéktárgyakat készítettünk mézeskalácsból, csuhéból és papírból az iskolai és az otthoni karácsonyfákra.

Háromfa és Bakháza községek lakóit december 21-én este a települések művelődési házaiba karácsonyi műsorokkal vártuk. A gyerekek verseket mondtak és színdarabokat adtak elő. Az iskola énekkara és nevelőtestületünk karácsonyi dalokat énekelt. Az énekkar műsorát Roca Daniel Celestin, helyi plébános gitárral kísérte. A karácsonyfa alá minden diákunknak ajándék is került.

Gál Ilona matematika verseny

A Gál Ilona matematika versenyen eredményesen szerepelt Lakosa Cintia 5. osztályos tanulónk – 5. helyezett és Péter Barbara 6. osztályos tanulónk – 6. helyezett lett.

Farsang

2013. február elsején rendhagyó módon farsangoltunk iskolánk kis aulájában, ahol minden osztály bemutatta táncos, zenés vidám produkcióját.

Meseíró verseny

Február 25-én került megrendezésre a hagyományos Meseíró versenyünk, amelyen a tanulók vegyes korosztályú csoportokban alkottak érdekes meséket.

"Vesd bele magad

Iskolánk pályázott a „Vesd bele magad!” programra, melynek keretén belül a diákok megismerkedhettek a veteményes kert adta feladatokkal, és a kertészkedés okozta örömökkel.

Az iskolai „mintakert” gondozása mellett mindenki kapott egy kis vetőmag csomagot, amivel otthoni kertészetét is beindíthatta szülői segítséggel.

Évről-évre szép számban jelentkeznek a tanulók a decemberben meghirdetett és 2013. április 19-én megrendezett szövegértő olvasási versenyre. Ez alkalommal is sok diák kezdte el szorgalmasan olvasni választott könyvét időben, felkészülve ezzel a megmérettetésre. A Nagyatádi Köznevelési Intézmény tanulói közül összesen kilencvenegyen oldották meg a mesékhez, ifjúsági regényekhez készített feladatlapokat. Kategóriánként az első három helyezett tanuló könyvjutalomban részesült.

Anyák napja

Május első vasárnapját megelőzően a gyermekek köszöntötték édesanyjukat és nagymamáikat Anyák napja alkalmából. Tanulóink Bakházán és Háromfán is színvonalas műsort adtak elő szeretteiknek.

 

Látogatás a Basa kertben

A 2012/2013-as tanév a környezetvédelem köré fonódott. A programsorozat egyik állomása 2013. május 2-án a babócsai Basa-kert nárciszosa volt, ahová kerékpárral jutottunk el.

Referencia pályázat

A "Referencia – intézményi szerepre való felkészülés a háromfai iskolában" című pályázatot szakmailag és pénzügyileg is sikeren lezártuk, melynek eredményeképpen az irányító hatóság által elfogadásra került.

Kirándulás Pécsen

Május végén tantestületünk a Pécsi Nemzeti Színházba kirándult, ahol megtekintettük a Csárdáskirálynő című operettet.

Kulturális est

A tanév végi kulturális estünket május 24-én sok érdeklődő tekintette meg. Az osztályok színvonalas produkciókkal álltak elő. Hagyományainknak megfelelőn felléptek az énekkarosok is. Először mutatkoztak be a dráma szakkörösök és a néptáncosok, hiszen ebben a tanévben szerveződtek, ám munkájuk gyümölcse beérett – igényes, szórakoztató műsorokat adtak.

Nyusziváró

Az óvoda-iskola átmenet helyi programjának része a kölcsönös hospitálás. Az első osztályosok idén a „Nyusziváró” projektnapon vettek részt a Tarkarét Óvodában, a leendő kisiskolások pedig az óvó nénikkel együtt töltöttek el egy tanítási napot iskolánkban.

Közlekedési verseny, strand

Mint minden évben, idén is a gyermekeké a főszerep a tanév utolsó napjaiban is. Tartottunk Közlekedési napot, rendőri szerepvállalással Baleset- és bűnmegelőzési napot, kerékpártúrát szerveztünk Bakházára, Barcson strandoltunk és az utolsó „tanítási” napon akadályversenyt tartottunk községünkben.

Tanévzáró ünnepély

2013. június 18-án, a tanévzáró ünnepélyt követően a jól teljesítő gyermekek jutalomkönyvekkel, s valamennyien a pihenést, a gondtalan nyarat váró izgalommal léptek ki az iskola kapuján, megkezdve a várva-várt nyári szünidőt.

>

Nyaralás a Balatonon

Július elején részt vettünk a diákokkal a balatonboglári nyári táborban. A még melegedő Balaton vizében történő fűrdőzés mellett jutott idő sportjátékokra, társasjátékokra, rajzversenyre, kulturális foglalkozásra és kirándulásra is.